Dombóvárt ( 17 km ) felkeresni a szigeterdei séták, a Gólyavár, az első magyar kormány minisztereit ábrázoló szoborcsoport, és a város melletti Gunarasfürdő miatt érdemes.

Magyarország első egyetemének városa, Pécs, 55 km-re van Nagyhajmástól. Látnivalók: Székesegyház, Széchenyi tér - Gázi Kászim pasa dzsámija, Csontváry Múzeum, Vasarely Múzeum, a világörökség részévé nyilvánított ókeresztény sírkamrák. A túrázás szerelmeseinek remek kirándulási lehetőségeket kínál a Mecsek.

Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt jó szórakozás az Állatkert és Akvárium - Terrárium, a Vidámpark, valamint a kihívások kedvelőinek a Mecsextrém park.

A Pécs melletti Kővágószőlősről ( 60 km ) induló Jakab-hegyi turistaútvonal szinte függőleges sziklafal alatt vezet fel a látványos babás szerkövekhez.

A lengyeli ( 13 km ) kastélyt Apponyi József gróf építtette. Jelenleg mezőgazdasági iskola működik benne, de parkja, melyben Magyarországon különlegességnek számító 2 észak-amerikai mamutfenyő is található, szabadon látogatható. A kastélytól 500 m-re, az Apponyi pincészetben, előzetes bejelentkezéssel borkóstoláson lehet részt venni.

A Lengyel-Annafürdőt ( 12 km ) körülvevő erdős - dombos táj kellemes kirándulóhely kis tóval, forrással, kilátóval, vaddisznóknak és szarvasoknak otthont adó vadasparkkal.

Az abaligeti ( 42 km ) cseppkőbarlang 500 m-en járható a turisták számára. A barlang előtti tavon lehetőség van csónakázásra, vízibiciklizésre.

Magyaregregyen ( 29 km ) a hegy aljában hideg vizes strand várja a fürödni vágyókat, a kirándulások kedvelőit pedig a hegy tetején álló Máré vára, melyben berendeztek egy Mecsek élővilágát bemutató kiállítást is.

Egyházaskozáron ( 13 km ) a Szuppáncsics Lovasudvarban találkozhatunk minden őshonos magyar háziállattal, segíthetünk az ellátásukban, lehet lovagolni, lovaskocsizni, télen lovasszánozni.

Az Orfű ( 45 km ) környékén található tavak egyikében lehetőség van fürdésre, csónakázásra, a másikban horgászni lehet, illetve a védett Herman Ottó tó körül kirándulni. A Malommúzeumban még ma is őrlik a búzát, a Kemencés udvarban feleleveníthetjük a régi paraszti élet étkezési szokásait, a Tájházban a Mecsek - Hegyhát tájegység hagyományaival ismerkedhetünk.

Vendégkönyv

Bikali Élménybirtok ( 10 km ) Magyarország első tematikus élményparkja. 5 nagy egységre tagolódik: a Középkori Falu, az Óváros, a Főtér, a Reneszánsz Palota és a Lovagi Küzdőtér. Egyedülálló módon idézi fel és kelti életre a középkori Magyarországot: mesterek, színészek, harcedzett lovasok és íjászok, gyakorlott madarászok közreműködésével.